Amazon avslöjar spelsatsning

amazon-fire-tv-pricing

Amazon är ett av världens största företag och för att växa ytterligare har det idag avslöjats att de ger sig in i spelbranschen. Amazon FireTV heter en liten svart låda som likt Xbox One har många strängar på sin lyra och en av dem blir som sagt spel.

Med FireTV görs inget försök att bygga en hårdvarubest, istället satsas det rejält på dagens Free-to-Play-trend med spel från kända mobilspelsutvecklare som Gameloft, men också mer etablerade namn som SEGA och Ubisoft med flera. En version av Minecraft är också kirrat.

Spelen styrs med medföljande fjärrkontroll eller befintlig surfplatta och till den inbitne spelaren kommer även en mer traditionell handkontroll finnas tillgänglig för runt fyrahundra kronor. Den ser schysst ut. Inget revolutionerande.

FireTV är bestyckad likt den allra kraftfullaste av Android-smartphones vilket idag innebär riktigt imponerande grafisk kapacitet. Den är liten också. Lådan. Lite som en Apple TV fast kantigare. Priset landar på tusenlappen och med ett förväntat sus genom presentationens publik avslöjades att den släpps redan idag. I staterna iallafall.

Kul med ännu en utmanare i spelbranschen, även om de tänkta konkurrenterna knappast är någon av de största, åtminstone till en början. FireTv känns som den försöker sig på vad Android-baserade Ouya försökte med, fast med otaliga gånger bättre förutsättningar och ekonomi. Återstår att se hur länge Apple tänker vänta innan de visar upp sin spelsatsning i samma utrymme. Dröjer nog inte allt för länge nu när de vet exakt vad Amazon har i kikaren.

Den som lever får i vanlig ordning se.

(Bild lånad av TechCrunch)