Framtiden är ljus och full av partiklar

Verklighetstrogen grafik är inte alltid nödvändigt för att skapa spel med inlevelse och stämning. För mig är det mer imponerande när utvecklare kan åstadkomma mycket med mindre. Spel som Journey och Hotline Miami är två väldigt olika spel som båda bevisar detta på ett effektivt sätt.

Dock finns det givetvis en plats för det fotorealistiska, det äkta och det simulerade. I klippet ovan får vi en blick in i arbetet med den nya grafikmotorn Unreal Engine 4, som inom snar framtid kommer drivs teknisk svulstiga spel inom en mängd genrer. Som vemsomhelst faller även jag för någonting vackert. Att se hur ljuset reflekterar så naturligt mot olika material i UE4 är bedövande.

Nästan magiskt.

Tankarna flaxar iväg i form av framtida bilspel och action byggd med denna teknik. Eller varför inte en interaktiv IKEA-katalog. Den får du gratis Ingvar. Varsågod.