Mer attityd från Nintendo

Den gångna veckan har varit riktigt intressant ur ett Nintendo-perspektiv. Attityden som jag och många andra efterlyst har äntligen börjat visa sig från den krisande jätten och de senaste dagarna har de presenterat spel och påhitt som verkligen pekar åt ett mer risktagande Nintendo igen.

2674905-9385915682-Image

Först ut har vi den mustiga nyheten att Mario Kart 8 får hela 16 nya banor i form av en expansion i två delar. Det riktigt spännande med denna nyhet är dock beslutet att för första gången inkludera spelbara karaktärer utanför Marios svamprike. Efter att den första delen släpps i november finns nämligen Link med i spelets karaktärsgalleri och i del två dyker Villager och Isabelle från Animal Crossing upp i varsin kart. Detta är underbara nyheter och förhoppningsvis behöver vi inte vänta för länge på Captain Falcon och Samus Aran. Kanske inte supervågat från Nintendo, men ett väldigt friskt beslut som snuddar på sunt förnuft.

Än mer galet är nästa stora Nintendo-nyhet vilket kommer i formen av Pokkén Tournament. Detta är ett fullblodigt fightingspel utvecklat av Tekken-gänget på Namco där alla slagskämpar är Pokémon. Eh va? När jag först hörde om detta spel trodde jag först inte det var möjligt att någon fått igenom denna idé. Sedan såg jag den tidiga trailern länkad ovan och kunde inte göra annat än att gilla hur galen en Tekken/Pokémon crossover är 2014. Hur länge man än följt spel så slutar man verkligen aldrig att förvånas över vad som är möjligt när planeterna är i linje. Pokkén är till en början tänkt som en arkad-titel, men det krävs ju inte mycket fantasi för att se det portas till Wii U inom något år från release. Om inte annat så är spelets tillsynes nedtonade karaktärsmodeller bevis för det.

dhdog

Jag har aldrig riktigt fattat charmen med Smash Bros-spelen. För mig är de röriga party-brawlers där ingen form av ordning kan existera och försök till strategiskt spelande slås omkull av obalanserade power-ups. Men om de så kallade ”läckta” uppgifterna stämmer om att Nintendo stoppat in hunden från Duck Hunt i den kommande versionen är det nog jag som får tvingas omvärdera denna spelseries plats i mitt allt mörkare hjärta. Bilden ovan ser ju ut äkta ut och jag kan bara hoppas på att Nintendo verkligen har mer i sin nostalgi-påse för detta spel.

Shigeru Miyamoto

Sist ut i Nintendos kaxiga nyhetsvecka har vi ett citat från Super Mario-skaparen Shigeru Miyamoto som i en ny intervju med mynintendonews, sätter hatten på sned och berättar att Nintendo i framtiden tänker fokusera mycket mer på dedikerade spelare och att smartphones är ren ondska för spelindustrin. Han passar också på att dissa Disneyland och folks passiva inställning till underhållning. Såja! Äntligen lite mustigt trash talk från en alltmer luddig Miyamoto. Jag hoppas det håller i sig och att han så småningom börjar bära solbrillor inomhus. Mer sånt.

Mycket bra vecka för Nintendo enligt mig. Vad tycker du om deras senaste påhitt?