Samsung och Oculus släpper sladdlös VR-enhet

samsung-gear-vr-oculus-pressbild-1-600x358

Mångsysslaren Samsung visade idag upp vad som mycket väl kan bli den knuff som framtidens Virtual Reality-system behöver för att nå den breda massan.

Den kallas Gear VR och är en sorts mobil variant av de numer välkända Oculus-brillorna, men helt utan kablar. Intressant nog så har företaget bakom Oculus varit med och tagit fram Samsung VR-bidrag och kanske är detta en förklaring till varför just Samsungs skärmar använts i de tidiga utvecklings-enheterna som Oculus tidigare visat upp för sin PC-motsvarighet.

oculus-teardown-4

Samsung själva tar dock det hela ett steg längre och stoppar en hel telefon i sitt headset, tänkt att driva de spel och applikationer som planeras till plattformen. Gear VR räknas nämligen som ett tillbehör till den kommande Galaxy Note 4 telefonen. Genom att sätta telefonen inuti Gear VR blir lurens skärmar projicerade av brillornas optik till den första helt mobila VR-upplevelsen.

Detta är givetvis riktigt härliga nyheter för spelbranschen som nu får ännu ett ben att stå på i den kommande lanseringen av tekniken. Och i takt med att telefonernas prestanda växer sig ännu närmare den som vi finner i våra spelkonsoler så lär det inte ta allt för lång tid innan vi får se riktigt maffiga spelupplevelser i detta betydligt mer bärbara format.

MineCraft till Gear VR inom kort… Sätter en njure på det.

Kika på ett tidigt intryck från The Verge nedan och försök att visualisera hur du kommer att gunga fram och tillbaka vid en busshållplats inom en snar framtid.